2012 m. sausio 8 d., sekmadienis

Parodos - exhibitions

         Mažoje, "Kauno įvairių tautų kultūrų centro" erdvėje įvyko mano pirmoji grupinė paroda 2010 09 08. Kartu su grupiokais surengėme Mizaruose atliktos praktikos darbų parodėlę. Mizarai- tai buvo nuostabus tramplynas minkštumo link: tai ta vieta, kai pirmą kartą supratau kaip gera tapyti minkštai:) Tai puiki vieta prasitapymui, poilsiui, ir aktyviam praktikos praleidimui.
         Tada dar formatai buvo visai nedideli, eksponavome po keletą darbų. Tada ir pajutau pirmąjį kritikos skonį ir saldų pagyrimų malonumą.










Antroji parodėlė buvo kiek kitokia. 2011 metų pavasarį praktiką atlikome Nidos menų kolonijoje. Ten kūrėme darbus įvairių formų ir iš įvairių medžiagų: kas video, instaliacijas, tapyba. Paroda buvo skirta tuo metu gyvenančiai bendruomenei ir žinoma tiems kurie netyčia užklysdavo:) Buvo pristatyti mūsų grupės dviejų savaičių darbai.




2011 06 29 trečioji paroda vyko Rokiškyje. "Jaunieji tapytojai - Justinui Vienožinskiui", skirta dailininko 125 - osioms metinėms. Tai buvo grupinė paroda, rengiama kartu su VDA antrakursiais studentais. Iš viso buvo pristatyti 27 studentų darbai. Eksponuoti Rokiškio krašto muziejuje. Buvo pristatyta individauli studentų kūryba.
         

 2011 10 22 paroda "264". Tai yra antroji grupės vasaros praktikos darbų paroda. Darbai eksponuojami iš dvejuose skirtingose vietose vykusių plenerų. Nidos menų kolonijoje ir Kauno Lokomotyvo depe. Dar kartelį pasikartosiu, kad darbai buvo atlikti įvairiomis formomis, kiekvienas laisvai galėjo rinktis atlikimo techniką, priemones ir medžiagas: tapyba, video, instaliacijos ir akcijos. Kiekvienas savaip siekė išreikšti save ir jį supančią aplinką, atspindėti tos vietos sukeltas emocijas, išgyvenimus, problemas.














 Šie metai buvo tikrai labai geri. Šiek tiek galėjome atitrūkti nuo tradicinės tapybos, kas norėjo galėjo gilintis į dar neišbandytas, neatrastas formas, o kiti tobulintis ties senųjų tapybos technologijų. Vis radom būdą išreikšti save ir mus supančią aplinką. Pralaužėmia pirmuosius ledus aprašymo teksto kūrime. Šių metų didžiųjų pasikeitimų ir naujovių įvedimas i programą buvo naujos tapybos dėstytos nuopelnas.

Šiais metais laukia keletas naujų parodų VDA KDF fakultete ir kitose erdvėse. Informaciją patalpinsiu čia. Iki greito:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą